Aamulla vähän helpompi. Päivällä kävin naapurin kyydillä lähikaupassa. Pisimmän matkan leikkauksen jälkeen kävelin (nyt kun mulla on lupa taas vähitellen aloittaan liikkuminen). Kyllä huomasi sitten selässä väsymyksenä, loppu päivä meni sitten lepäillessä.
Paitsi...
Teimme sitten tyttären kanssa yhteistyönä gluteiinittoman omenapiirakan.
Ja kuten arvata saattaa, hyväähän siitä tuli, luonnollisesti.
Tätä alla olevaa ohjetta (vähän ennen linkin sivun keskikohtaa) mukaellen teimme piirakan. Hieman muutin täyttettä American Pien suuntaan.
Piirakkapohja (maidoton)
100 g maidotonta margariinia (laktoositonta Sunnuntaita tai Floraa)
3/4 dl sokeria
1 muna
2 dl luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta (tarkista ettei sisällä maitoa)
1,5 dl maissijauhoja
(1 tl ksantaania)
Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna ja vatkaa hyvin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Painele taikina voideltun piirakkavuokaan. Piirakan päälle voi laittaa marjoja, omenaviipaleita, raparperinpaloja tai rahkaseosta. Paista piirakkaa 20 - 30 minuuttia 200 asteessa. Jos laitat paljon täytettä, esipaista pohjaa noin 10 minuuttia ennen täytteiden lisäämistä, koska gluteenittomat jauhot eivät kypsy yhtä nopeasti kuin esim. vehnäjauhot, ja piirakkapohja saattaa helposti jäädä raaaksi.
Rahkaomenatäyte piirakkaan
1 tölkki laktoositonta maitorahkaa
1 muna
3/4 - 1 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
Päälle:
5 omenaa
kanelia ja sokeria maun mukaan
Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada piirakkapohjalle. Kuori omenat ja poista siemenkodat ja leikkaa omenat viipaleiksi. Aseta viipaleet limittäin ympyrän muotoon rahkaseoksen päälle. Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria. Paista 200 asteessa alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Kaksinkertaistamalla annoksen saat täytteen koko pellilliselle.
100 g maidotonta margariinia (laktoositonta Sunnuntaita tai Floraa)
3/4 dl sokeria
1 muna
2 dl luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta (tarkista ettei sisällä maitoa)
1,5 dl maissijauhoja
(1 tl ksantaania)
Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna ja vatkaa hyvin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Painele taikina voideltun piirakkavuokaan. Piirakan päälle voi laittaa marjoja, omenaviipaleita, raparperinpaloja tai rahkaseosta. Paista piirakkaa 20 - 30 minuuttia 200 asteessa. Jos laitat paljon täytettä, esipaista pohjaa noin 10 minuuttia ennen täytteiden lisäämistä, koska gluteenittomat jauhot eivät kypsy yhtä nopeasti kuin esim. vehnäjauhot, ja piirakkapohja saattaa helposti jäädä raaaksi.
Rahkaomenatäyte piirakkaan
1 tölkki laktoositonta maitorahkaa
1 muna
3/4 - 1 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
Päälle:
5 omenaa
kanelia ja sokeria maun mukaan
Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada piirakkapohjalle. Kuori omenat ja poista siemenkodat ja leikkaa omenat viipaleiksi. Aseta viipaleet limittäin ympyrän muotoon rahkaseoksen päälle. Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria. Paista 200 asteessa alimmalla tasolla noin 30 minuuttia. Kaksinkertaistamalla annoksen saat täytteen koko pellilliselle.
No, ei tämä "aivan" täytä nykyisiä normaaleja ruokavalio ohjeitani, mutta sen kunniaksi, että tänään sain 4 kiloa täyteen "laihdutus"projektissani. Ihan ok tahtia. Ei liian nopeaa, mutta ei liian hidastakaan. Noin 0.5kg /viikko.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Blogin tekstejä pystyvät kommentoimaan kaikki, joilla on google tili. Poistin sanavarmennuksen käytöstä, kun sen kanssa oli ongelmia.